INSERT INTO sites(host) VALUES('codulrutier.ro') 1045: Access denied for user 'www-data'@'localhost' (using password: NO) codulrutier.ro Estimated Worth $29,082 - MYIP.NET Website Information
Welcome to MyIP.net!
 Set MYIP as homepage      

  
           

Web Page Information

Title:
Meta Description:
Meta Keywords:
sponsored links:
Links:
Images:
Age:
sponsored links:

Traffic and Estimation

Traffic:
Estimation:

Website Ranks

Alexa Rank:
Google Page Rank:
Sogou Rank:
Baidu Cache:

Search Engine Indexed

Search EngineIndexedLinks
 Google:
 Bing:
 Yahoo!:
 Baidu:
 Sogou:
 Youdao:
 Soso:

Server Data

Web Server:
IP address:    
Location:

Registry information

Registrant:
Email:
ICANN Registrar:
Created:
Updated:
Expires:
Status:
Name Server:
Whois Server:

Alexa Rank and trends

Traffic: Today One Week Avg. Three Mon. Avg.
Rank:
PV:
Unique IP:

More ranks in the world

Users from these countries/regions

Where people go on this site

Alexa Charts

Alexa Reach and Rank

Whois data

Who is codulrutier.ro at ro.whois-servers.net% Whois Server Version 3.0 - whois.rotld.ro:43% Rights restricted by copyright.

% Specifically, this data MAY ONLY be used for Internet operational

% purposes. It may not be used for targeted advertising or any

% other purpose.% Este INTERZISA folosirea datelor de pe acest server in oricare

% alt scop decat operarea retelei. In special este INTERZISA

% folosirea lor in scopuri publicitare.% Top Level Domain : ro

% Maintainance :
www.rotld.roDomain Name:
codulrutier.ro

Registered On: 2005-12-12

Registrar: ICI - ROTLD

Referral URL:
http://www.rotld.roDNSSEC:
InactiveNameserver:
ns1.seniorgrup.ro

Nameserver: ns2.seniorgrup.roDomain Status:
OK

Front Page Thumbnail

sponsored links:

Front Page Loading Time

Keyword Hits (Biger,better)

Other TLDs of codulrutier

TLDs Created Expires Registered
.com
.net
.org
.cn
.com.cn
.asia
.mobi

Similar Websites

More...
Alexa鏍囬

Search Engine Spider Emulation

Title:Codul Rutier - Noul cod rutier al Romaniei
Description:Noul Cod Rutier al Romaniei. Modificarile si actualizarile codului rutier, chestionare auto, stiri rutiere, puncte de penalizare, amplasare radare.
Keywords:codul, rutier, noul, cod, chestionare, auto, modificari, penalizare, vehicule, legislatie, conducatorii, semnalizarea, reguli, circulatie, infractiuni, pedepse, contraventionala, constatare, dispozitii
Body:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_56d66d4e981f19900676d61b8c7f77be, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /var/www/vhosts/codulrutier.ro/httpdocs/index.php on line 16
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/codulrutier.ro/httpdocs/index.php:16) in /var/www/vhosts/codulrutier.ro/httpdocs/index.php on line 16
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/vhosts/codulrutier.ro/httpdocs/index.php:16) in /var/www/vhosts/codulrutier.ro/httpdocs/index.php on line 16
Codul Rutier - Noul cod rutier al Romaniei
CODUL RUTIER
Dispozitii generale
Vehicule
Conducatorii de vehicule
Semnalizarea rutiera
Reguli de circulatie
Infractiuni si pedepse
Raspunderea Contraventionala
Cai de atac impotriva procesului
verbal de constatare
Atributii ale unor ministere si ale
altor autoritati publice
Dispozitii finale
Aboneaza-te la newsletter :
Publicitate pe acest site
Site Partener - Autonovo.ro
Cauta masini noi
Alege si configureaza masini noi
Promotii auto
Stiri Auto
Cauta dealeri auto noi
Home
Modificari
Penalizari
Chestionare auto
Amplasare radare
Stiri
Masini Noi
Forum
Cautare:
in tot site-ul
in modificari
in penalizari
ULTIMELE MODIFICARI DIN NOUL COD RUTIER
(2007) :
Pagina 1 [2]
Principalele modificari aduse O.U.G. a Guvernului nr. 195/2002
privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile ulterioare (Iulie 2007):
Art. 5 alin. (4) ndash; Se interzic amplasarea constructiilor de orice fel si practicarea actelor de comert pe trotuar sau pe acostament, in parcarile amenajate sau pe partea carosabila, in conditiile in care acestea ar afecta siguranta circulatiei pietonilor si vehiculelor.
Art. 8 alin. (4) ndash; In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in evidentele autoritatilor competente simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea dreptului de proprietate, in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.
Art. 52
alin.(1) ndash; Este interzisa desfasurarea de concursuri , antrenamente ori intreceri pe drumurile pubice, cu exceptia celor autorizate de administratorul drumului respectiv si avizate de politia rutiera.
alin.(2) ndash; Organizatorii concursurilor, antrenamantelor ori intrecerilor autorizate sunt obligati sa ia toate masurile necesare pentru desfasurarea in siguranta a acestora, precum si pentru protectia celorlalti participanti la trafic.
Art. 64
alin.(1) Politia Rutiera poate dispune ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila. Ridicarea si depozitarea vehiculelor in locurile special amenajate se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului pubic, dupa caz.
alin.(2) ndash; Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului stationat neregulamentar se suporta de catre detinatorul acestuia.
Art. 79 alin. (1) lit (b) Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.
Art. 106 alin. (1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de vehicul si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de ciculatie, dupa cum urmeaza:
cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru consum de bauturi alcoolice, sau pentru nerespectarea regulilor referitoare la prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
cand fapta a fost urmarita ca infractiune prevazuta de prezenta ordonanta de urgenta, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91 din Codul Penal;
cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.
alin. (2) - Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute de alin. (1) litera (a) si (b), sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie.
Art. 113 alin. (1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, impotriva caruia s-a dispus suspendarea dreptului de a cunduce, poate solicita sefului politiei rutiere pe raza careia a fost constatata fapta, restitituirea documentului, inainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucratoare inainte de data parasirii teritoriului Romaniei.
In situatia restituirii permisului de conducere conform alin. (1) Inspectoratul General al Politiei Romane comunica sanctiunea aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul.
Din 24/01/2007
Publicat in Monitorul Oficial,
Partea I nr. 64 din 26/01/2007
pentru modificarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.391/2006
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare:
Articol unic. - Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.391/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 876 din 26 octombrie 2006, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 29, alineatele (3) si (4) vor avea urmatorul cuprins: quot;(3) Pregatirea practica a persoanei prevazute la alin.
(2), in vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE si subcategoriile A1 si B1, se poate efectua si de catre un instructor auto autorizat in conditiile legii, care a incheiat un contract cu unitatea autorizata in care solicitantul a efectuat pregatirea teoretica. (4) Pot efectua cursurile practice de invatare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice si persoanele care nu au inca varsta minima prevazuta de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de implinirea acesteia sau, daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an inainte de implinirea varstei. quot;
2. La articolul 33 alineatul (1), literele b) si c) vor avea urmatorul cuprins: quot;b) sa aiba varsta de cel putin 18 ani impliniti, pentru categoriile A, B, BE, C, C1, CE, C1E si Tr; c) sa aiba varsta de cel putin 21 ani impliniti, pentru categoriile D, DE, Tb si Tv, precum si pentru subcategoriile D1 si D1E; quot;.
3. La articolul 35, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins: quot;(3) Examinarea candidatilor care solicita obtinerea permisului de conducere pentru mai multe categorii sau subcategorii se poate efectua in zile diferite, pentru fiecare categorie sau subcategorie in parte. quot;
4. Articolul 39 va avea urmatorul cuprins: quot;Art. 39. - (1) Persoana care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile C sau D ori subcategoriile C1 sau D1 trebuie sa fi obtinut anterior dreptul de a conduce autovehicule din categoria B sau, dupa caz, sa fi fost declarata quot;admis quot; la examenul pentru obtinerea permisului de conducere pentru categoria B. (2) Persoana care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere pentru categoriile BE, CE, DE ori subcategoriile C1E sau D1E trebuie sa fi obtinut anterior dreptul de a conduce autovehicule din categoriile B, C, D ori subcategoriile C1 sau D1 sau, dupa caz, sa fi fost declarata quot;admis quot; la examenul pentru obtinerea permisului de conducere pentru categoriile B, C, D ori subcategoriile C1 sau D1. quot;
PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU
Contrasemneaza:
--------------------------------------------
Ministrul administratiei si internelor,
Vasile Blaga
Ministrul educatiei si cercetarii,
Mihail Hardau
Bucuresti, 24 ianuarie 2007. Nr. 56.
Codul Rutier al Romaniei 2007
Art. 1. - (1) Circulatia pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor si a celorlalte categorii de participanti la trafic, drepturile, obligatiile si raspunderile care revin persoanelor fizice si juridice, precum si atributiile unor autoritati ale administratiei publice, institutii si organizatii sunt supuse dispozitiilor prevazute icirc;n prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Dispozitiile prevazute icirc;n prezenta ordonanta de urgenta au ca scop asigurarea desfasurarii fluente si icirc;n siguranta a circulatiei pe drumurile publice, precum si ocrotirea vietii, integritatii corporale si a sanatatii persoanelor participante la trafic sau aflate icirc;n zona drumului public, protectia drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor respective, a proprietatii publice si private, c acirc;t si a mediului.
(3) Autoritatea competenta icirc;n domeniul circulatiei pe drumurile publice privind initierea si avizarea unor reglementari, precum si aplicarea si exercitarea controlului privind respectarea normelor din acest domeniu este Ministerul Administratiei si Internelor, prin Inspectoratul General al Politiei Rom acirc;ne.
(4) Reglementarile privind circulatia pe drumurile publice se emit, dupa caz, de catre autoritatile publice centrale sau locale cu atributii icirc;n acest domeniu,
numai cu avizul Inspectoratului General al Politiei Rom acirc;ne si cu respectarea acordurilor si conventiilor internationale la care Rom acirc;nia este parte.
(5) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica tuturor participantilor la trafic, precum si autoritatilor care au atributii icirc;n domeniul circulatiei si sigurantei pe drumurile publice, precum si icirc;n domeniul protectiei mediului.
Art.2 ndash; Icirc;ndrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie pe drumurile publice se fac de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Rom acirc;ne, care are obligatia sa ia masurile legale icirc;n cazul icirc;n care constata icirc;ncalcari ale acestora.
Art.3. - Circulatia pe drumurile publice din zona de frontiera si din alte zone pentru care, potrivit legii, s-au stabilit restrictii se face cu respectarea reglementarilor instituite pentru acele zone.
Art.4. - Controlul circulatiei vehiculelor apartin acirc;nd institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala se efectueaza de catre politia rutiera, precum si de personalul desemnat de catre aceste institutii.
Art.5. - (1) Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor, conform competentelor ce icirc;i revin, cu avizul politiei rutiere, este obligat sa instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, sa aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor icirc;n vigoare, si sa le mentina icirc;n stare corespunzatoare.
(2) Administratorul drumului public sau, dupa caz, antreprenorul ori executantul lucrarilor este obligat sa semnalizeze corespunzator, c acirc;t mai repede posibil, orice obstacol aflat pe partea carosabila, care st acirc;njeneste sau pune icirc;n pericol siguranta circulatiei, si sa ia toate masurile de icirc;nlaturare a acestuia.
(3) Autoritatile publice locale sunt obligate sa amenajeze statiile mijloacelor de transport public de persoane, prevazute cu alveole sau refugii, cu avizul politiei rutiere.
(4) Se interzice amplasarea constructiilor de orice fel si practicarea actelor de comert pe trotuar sau pe acostament, icirc;n parcarile amenajate sau pe partea carosabila, icirc;n conditiile icirc;n care aceste constructii ar afecta siguranta circulatiei pietonilor si vehiculelor.
(5) Icirc;n perimetrul statiilor mijloacelor de transport public de persoane pot fi amenajate doar spatii:
a) de asteptare pentru calatori;
b) pentru comercializarea legitimatiilor de calatorie.
(6) Icirc;n cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a starii tehnice necorespunzatoare a drumului public, a nesemnalizarii sau a semnalizarii necorespunzatoare a acestuia, precum si a obstacolelor ori lucrarilor care se executa pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor raspunde, dupa caz, administrativ, contraventional, civil sau penal, icirc;n conditiile legii.
(7) Orice masura de restrictie a circulatiei pe drumurile publice se dispune de catre administratorul drumului numai cu avizul politiei rutiere.
(8) Prin exceptie de la alin.(7), icirc;n cazuri temeinic justificate, politia rutiera poate dispune, fara acordul administratorului drumului public, masuri temporare de restrictie a circulatiei pe drumurile publice.
(9) Icirc;n scopul asigurarii desfasurarii icirc;n conditii de siguranta a circulatiei pe drumurile publice, politia rutiera poate solicita administratorului drumului public executarea sau, dupa caz, desfiintarea de amenajari rutiere.
Pagina 1 [2]
[top]
CodulRutier.ro pastreaza acuratetea continutului acestui portal. Unele pagini pot contine erori contextuale sau de operare, de aceea te rugam sa ne semnalezi orice greseala. Multumim!
Recomanda pe mail aceasta pagina unui prieten :
Numele tau:
Email-ul prietenului:
Sau recomanda prin messenger :
[recomanda]
E-mail:
Parola:
tine-ma minte
Cont nou
Mi-am uitat parola
Link-uri sponsorizate:
Comunicate de presa auto:
-
芒聙聥Germania creeaza un precedent periculos pentru UE, impuna ... citeste
-
Dacia de vanzare in Israel - a 44-a piata de desfacere a marcii ... citeste
-
Impozitarea diurnelor o alta 芒聙聹taxa care nu creste芒聙聺 falim ... citeste
[citeste comunicatele de presa auto]
.
CodulRutier recomanda:
-
Politia Romana
-
Brigada de Politie Rutiera
-
Monitorul Oficial
-
Automobil Clubul Roman
-
Registrul Auto Roman (R.A.R)
-
AutoNovo.ro
-
Teste auto
-
Chestionare auto
-
Sisteme GPS
Cautare personalizata:
[home]
[legislatia rutiera]
[modificari]
[penalizari]
[chestionare auto]
[amplasare radare]
[comunicate de presa auto]
[stiri]
[forum]
[harta site]
[cum caut?]
[cum recomand?]
[publicitate pe codulrutier.ro]
CodulRutier.ro. 2007 Termeni si conditii
Powered by Senior Interactive
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_56d66d4e981f19900676d61b8c7f77be, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0
Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0

Updated Time

Updating   
Friend links: ProxyFire    More...
Site Map 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 130 140 150 160 170 180 190 200 250 300 350 400 450 500 550 600 610 620 630 640 650 660 670 680 690 700 710 720 730 740 750
TOS | Contact us
© 2009 MyIP.cn Dev by MYIP Elapsed:21.491ms